Castraveti murați în oțet

O reteta simplă și accesibila pentru oricine. Eu ador castraveti murați. Aceasta este o rețetă veche și folosita de mulți ani la mine in familie. Eu am folosit un borcan de 3 litri(am înmulțit cantitatiile cu 3). 

Ingrediente:

-castraveți

-cimbru

-marar

-frunze de vișin 

-catei de usturoi 

-apa

Pentru un borcan de 800 gr-1 litru. 

-1 lingură de sare pentru muraturi 

-100 ml oțet 

-1 linguriță boabe de piper 

-1 linguriță boabe de mustar

-opțional ceapă si morcovi

 Spala castravetii, aseaza-i in borcane , cu ceapa taiata si morcovi taiati rondele, bucăți de hrean, frunze de vișin si catei de usturoi. In fiecare borcan adaug sare de murături, boabe de piper, boabe de muștar, crengute de cimbru și de marar.

Peste ingredientele din borcan se toarna otetul si apa. Pune capacele cat mai bine si fierbe borcanele la bain marie(vezi rețeta de castraveti bulgărești) pentru 30 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.

 Dupa cele 30 de minute stinge focul, dar lasa borcanele in apa pana cand se racesc complet, apoi depoziteaza borcanele de castraveti murati in otet pentru iarna.



Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI