Castraveti murați la soare

 Murăturile sunt favoritele mele. Reteta de azi este perfectă pentru castraveti murați la soare. 

Este o murătura de vară și foarte apreciata la mine in familie familie.

 Sunt perfecti cu tocăniță, fasole bătută sau pireu.

Rețeta este foarte veche și foarte simplă. O sa avem o murătura în câteva zile, fără conservanți.

Alte rețete de murături găsiți aici

Ingrediente:

-castraveți

-marar

-cimbru

-opțional morcov și ceapa

-boabe de piper și de muștar

-cateii de usturoi 

-apa rece 

-otet de 3 degete(aproximativ 100 ml)

-sare pentru muraturi o lingura de sare la un litru de apa 

Castravetii se spala si se lasa sa se scurga. Se spala bine doua borcane mai mici. Se aseaza pe fundul borcanului bete si floare de marar si o crenguta de cimbru. Se pune otetul, castravetii, se adauga cateii de usturoi, rondele de ceapă si morcovi si alte crengute de marar.

Se dizolva sarea in apa (eu am folosit 2 l de apa ) si se toarna peste castraveti. Se acopera borcanul cu o farfurie si se aseaza intr-un loc cat de cat umbros  pe masa de pe terasa.

In fiecare zi, zeama din borcan se vantura. După 4-5 zile castravetii sunt murati dacă e caniculă. 




Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI