Ciorbă ardeleneasca

 Ciorba ardeleneasca sau cum i spune bunica zamă de orez este o ciorbă cu orez, carne de porc, smantana și legume.



Aceasta ciorbă este perfectă când e frig afara și se aseamănă cu ciorba de pui a la grec.


Ingrediente:

-o bucata de spinare sau carne de porc afumata

-150 grame orez

-o ceapa

-un morcov

-un pastarnac

-o bucățică de telina

-o ceapă

-400 grame smântână 

-2 gălbenușuri 

-tarhon, pătrunjel 


Carnea se pune la fiert în apa rece.

Legumele se curăță și se toaca cubulete.

Cand a fiert carnea cam de jumătate se pun legumele și se lasă să fiarbă.

Carnea fiarta se scoate din oala și se lasă puțin la răcit apoi se taie cubulețe și se pune înapoi în oala.

Cand legumele sunt fierte oprim focul. Amestecam smântână cu galbenusurile și cu 2 polonice de ciorba apoi o turnăm în oala.

Potrivim gustul de sare și piper și adăugăm verdeață proaspăta.

Eu pun puțin oțet de la tarhon. Dar se poate în farfurie cine dorește sau zeamă de lămâie.

Servim cu ardei iute cui i place.




Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI