Clătite dospite de post Rețeta bunicii

 Clătitele dospite sunt una dintre rețetele mele preferate făcute de bunica Maria. Reteta este foarte simplă si economică. 



Ingrediente

- 500 g faina

- un praf sare

- 1 linguriță zahar

- 5 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspăta

- 1 litru apa minerala sau plata 

Mod de preparare

   Se amesteca drojidia cu o lingurita de zahar si putina apa calduta (apa potabila). Faina se cerne cu sare, se adauga  maiaua dospita, apoi se amesteca adaugand apa minerala, pana se obtine un aluat de consistenta putin mai moale decat smântâna. Aluatul obtinut se lasa sa dospeasca aproximativ o oră . 

Se amesteca din nou, si se mai adauga apa minerala, daca e cazul. 

Intr-o tigaie sau lespede unsa cu putin ulei se pregatesc clatitele dupa care le puteti servi cu orice fel de dulceata.







Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI