Anul acesta piersici au fost plini asa ca am făcut și câteva borcane de compot.
Rețeta este perfectă și pentru compotul de nectarine.
Rețeta este foarte simplă. Eu fac compot cu zahar dar prepar și cu zaharina.
Ingrediente:
-piersici
-apă rece
-la un borcan de 400 grame adăugăm o lingura de zahar sau o zaharina
Pentru un borcan de 800-1 litru adaug 2 linguri de zahar sau 2 zaharine
Mod de preparare:
Spălăm foarte bine borcanele și capacele, le lasam sa se usuce.
Fructele se spala, se lasă la uscat. Apoi se tău în 2 sau 4 depinde de mărime.
Se așează în borcanele uscate, adăugăm zahar și apa cat sa le acopere foarte bine. Punem borcanele la duns 30 de minute din momentul în care fierbe apa. Le lasam sa se răcească în cratiță cu apa învelita în patura.
A doua zi le depozitam în beci sau cămară.
Iarna este foarte bun.
Daca doriți puteți adauga puțin conservant în fiecare borcan.
Fructele se pot lăsa și întregi dacă sunt mai micuțe.
Compotul de nectarine
Sa va fie de bine!
Comentarii
Trimiteți un comentariu