Dulceata de piersici

Dulceata de piersici este adorata de toata familia la clatite sau la prajjitura Arlechin sau la foi de amoniac umplute. 



Ingrediente

2 kilogram de piersici 

 -1 kg de zahar


Borcanele eu le spal bine cu apa fierbinte si le pun la scurs pe un prosop curat.

Spalam piersicile, le taiem in doua si le scoatem samburii.

Dupa ce le-am scos samburii, luam fiecare jumatate de piersica si o taiem feliute subtiri,le  punem toate intr-o oala cu fundul dublu. Deasupra am turnat zaharul, iar cu o lingura de lemn le amestecam.

Le lasam sa stea asa vreo 3 ore, din cand in cand amestecam in ele.

Punem oala pe aragaz,la foc potrivit, amestecam in dulceata din cand in cand.

Am pus dulceata fierbintte in borane(sub borcane punem o tavita de metal) si am infiletat.

 Acoperim cu o patura groasa si le lasam pana a 2a zi asa. A 2-a zi o punem in beci, camara sau la loc racoros.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI