Dulceata de prune

 Această dulceata îmi aduce aminte de copilărie când fierbeam dulceata în căldare și amestecăm toată familia.

Este o dulceata foarte bună si se prepară foarte simplu, este perfectă pentru cornulețe, clătite sau sa o consumam cu pâine și margarina sau unt.



Ingrediente:

-8 kg prune (cantarite dupa indepartarea samburilor)

-2 kg zahar (sau după gust).

-esenta de vanilie, rom sau migdale după gust

Se spala prunele,se  indeparteaza samburi, se taie cubulete si se asaza intr-o oala sau caldare(ceaun) incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. 




Eu le am lasat aproximativ 4 ore,din când în când am mai amestecat. Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi. Când e aproape gata adăugăm esențele. 

Este gata atunci când punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurie, iar daca picatura nu curge și este consistenta, atunci dulceata este gata sa fie pusa în borcane.

Se pune în borcane spălate și uscate, se pun capace noi. 



Poftă bună! 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI