Gogoși de post

Gogoșile de post sunt moi și pufoase fără lapte, unt sau oua. Reteta este foarte simplă si i aparține mamei. Aceste gogoși sunt cu gust de copilarie în zilele de post. 



Ingrediente:

-600 gr faina

-1 linguriță sare

-1 linguriță zahăr+5 lg zahăr

-50 ml apa calduta

-2 vaniliii

-25 gr drojdie proaspătă

-250 ml apa minerala

-50 ml ulei

-zahar pudră pentru ornat

-ulei pentru prăjit

Amestecam apa calduta cu drojdia si o linguriță de zahăr. Lasam la activat. 

Amestecam faina cu amebele tipuri de zahar, facem o gropită în mijloc și adaugam apa minerala, drojdia activată si uleiul. Frământam bine. 

Adaugam sarea si frământam pana obtinem un aluat omogen si nu se mai lipeste de maini. 

Se lasa la dospit pana isi dublează volumul acoperit cu un prosop,la loc călduț. Se rupe o bucată de aluat și se întinde foaie pe blatul înfăinat. 

Apoi se decupeaza cu paharul. 

Procedăm la fel cu tot aluatul pana îl terminam de întins. 


Se prajesc în ulei încins pe toate părțile. 

Pudram cu zahar pudra.






Să vă fie de bine!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI