Gulaș de cartofi cu carne de porc

 Pentru pranzul de azi va propun o mâncare cu cartofi, carne și foarte bună în zilele ploioase. 


Aceasta este una dintre favoritele mele alături de castraveti murați. Reteta este apreciată de toată familia. 

Ingrediente:

-500 gr pulpa de porc sau costiță de la garnita

-1 kg de cartofi

-2 cepe mari sau 3-4 mai mici

-2 ardei roșii sau pasta de ardei o lingura

-60  ml ulei sau o lingura cu varf de untura

-sare și piper după gust

-o lingură de boia

-pătrunjel verde tocat 

Mod de preparare:


Carnea se spala si se taie cubulețe dacă folosim carnea de la garnița omitem acest pas. 

 Se curata legumele. Intr-o cratita inalta se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata, ardeiul tocat cubulete, apoi se pune carnea cubulete, cartofii taiati cuburi mai potrivite. 

Se lasa sa se caleasca un pic impreuna, apoi se adauga boiaua, se amesteca si se adauga apa cat acopera si se lasa sa fiarba.

 Cand au fiert carnea si cartofii se adauga sare si piper dupa gust. 

 Mai lasam sa dea un clocot si  stingem focul. Adaugam pătrunjelul tocat și  apoi servim cu murături și opțional pâine. 




Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI