Fie ca o facem cu mere, pere sau dovleac plăcintar aceasta plăcinta este foarte simplă si vă asigur ca si foarte bună.
Rețeta am găsit-o pe un grup culinar și atunci am și făcut-o. Am descoperit pozele azi pe un stick.
Asa ca mai jos va las rețeta și pozele din 2015.
Ingrediente:
-o cana de zahar (250 ml a avut cana)
-o cana de ulei
-o cana apă minerală
-1 praf de copt
-făină cat cuprinde(cam 500-650 grame am folosit eu)
Umplutura:
-1 kg mere, pere sau dovleac
-200 grame zahar sau după gust
-scorțișoară după gust
Mod de preparare:
Radem merele curatate de coaja. Le amestecam cu zahar și scorțișoară și le lasam la scurs.
Amestecam toate ingredientele pentru aluat în ordinea scrisa. Împărțim aluatul în 2 foi(35*45).
Asezam prima foaie în tavă tapetata cu ulei și făină. Peste adăugăm puțin griş, umplutura și a doua foaie. Se înțeapă cu o furculița. Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 30-35 minute.
Pudram cu zahar când e rece și o taiem.
Poze din 2021:
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu