Prajitura Foi cu mere

Cu toți știm corvoada intinsului unor foi pentru prajituri. 



Astazi va prezint o rețetă simplă și veche la mine în familie pentru prajitura cu mere. 


Rețeta este luata din caietul mătuși Susana. 

Ingrediente:

Pentru foi:

-4 ouă mari

-12 linguri ulei

-12 linguri zahăr

-12 linguri făină

-un praf de sare

-un plic de praf de copt

-o lingură de otet

Pentru umplutura:

-1 kg mere

-150-200 grame zahar sau după gust

-puțina scorțișoară

-opțional stafide 

Mod de preparare:

1.In bolul mixerului spumăm ouale . Adăugam sarea și mixăm continuu.

2.Adăugăm uleiul și amestecăm în continuare. 

3.Adăugăm treptat zahărul și amestecam pana nu se mai simt granulele de zahăr.

4.Adăugăm praful de copt stins cu oțet, amestecăm.Se pune treptat faina si amestecam continuu.

5. Se înmparte în 3 părți compoziția rezultata. În tava de 30* 40 tapetata cu ulei și făină sau hârtie de copt punem o parte din compoziție. Se coace la foc potrivit pana trece testul scobitori.

6.Procedam la fel și la celelalte 2 foi. Le lasam sa se răcească. 

7.Merele se curăță de coaja, se rad, se călesc împreună cu zaharul pana nu mai lasă zeama. La final se adaugă scorțișoară. 

8.  Pentru fiecare foaie se pun 6 linguri de mere. Foie-mere-foaie-mere-foaie-mere. Optional deasupra pudram cu zahar pudra.

În mere mai putem adauga si stafide după gust. 



Poftă bună! 





Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI