Prajitura Foi cu zahăr ars și cremă de vanilie

 Azi în zi de sărbătoare va ispitesc cu o prăjitură veche, frageda cu o crema de vanilie fără ouă.

Rețeta este foarte veche. Am găsit-o în puține caiete din familie și cu denumirea de Prajitura cu 1 ou.

Foile se pot face și cu 4-5 zile înainte și ținute în cămară sau o camera răcoroasa.



Pentru ca este o rețetă veche, ingredientele sunt super simple.

Mare atenție la foi:zaharul trebuie sa capete o culoare frumoasa și nu sa se ardă și coacerea foilor durează foarte puțin.

Rețeta am găsit-o în caietul mătuși Nuțica cu denumirea de Prajitura cu 1 ou. În caietul mamei prajitura se numea Prajitura cu zahar ars. O sa revin pe viitor și cu acea varianta.. 

Ingrediente:

Foi:

-10 linguri de zahar

-10 linguri apa

-10 linguri ulei

-1 ou

-1 linguriță bicarbonat

-1 praf sare

-1 lingură cacao

-făină cât cuprinde

Crema:

-400 ml lapte

-4 linguri făină

-200 grame unt

-250 grame zahar pudra

Mod de preparare:

Se caramelizează zaharul la foc mic, când a căpătat o culoare roșie arămie adăugăm apa și lasam sa fiarba pana s-a topit toată bomboana.

Tragem cratiță de pe foc și adăugăm uleiul.

Lasam sa se răcească.

Cand e rece adăugăm oul, cacaua, sarea și făină treptat pana obținem un luat omogen. 

Îl împărțim în 4 și întindem 4 foi cu dimensiunea de 30*20cm.

Coacem fiecare foaie pe dosul tavi tapetate cu hârtie de copt. Coacerea durează între 6-10 minute la 180 grade celsius. Atenție nu plecam de lângă cuptor. 

Lasam sa se răcească foile și ne putem apuca de crema. 

Modul de preparare al cremei îl puteți citi aici


Cand crema este rece și foile sunt răcite umplem foile cu cremă.

Foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie.

Lasam minim 24 de ore sa se înmoaie foile și apoi servim







Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI