Prajitura înghețată

 Prajitura înghețată este una dintre prajiturile vechi, simple și accesibile.



Rețeta am găsit-o în caietul mătuși Susana, dar sunt sigur ca se găsește și în caietele multora dintre voi.



Aceasta este o prajitura foarte ușor de realizat cu doar câteva ingrediente.

Pozele sunt mai vechi deci sper ca o sa descurcați. 



Ingrediente:

Blat:

-6 oua

-6 linguri de zahar

-5 linguri de faina

-1 lingură cacao

-2 plicuri zahar vanilnat

-1 praf de copt stins cu o lingura de zeama de lămâie sau oțet

-1 praf de sare

Crema:

-4 gălbenușuri

-2 linguri de zahar

-100 ml lapte

-4 plicuri de zahar vanilat

-2 linguri faina

-200 gr unt

-200 gr zahar pudra 

Spuma:

-4 albușuri 

-200 grame zahar

-2  plicuri de zahar vanilat 

Sau :200 ml frișcă lichida

-o lingură de zahar pudra 

Decor:

-50 grame ciocolata 

Mod de preparare:

Blat:

Albușurile se bat spumă cu sarea, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate puțin, se adaugă cîte o lingură din făina amestecata cu cacao și la final praful de copt stins, amestecand mereu prin răsturnare ca să nu se formeze cocoloașe, compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt sau unsă cu puțin ulei și tapetată cu puțină făină, se introduce în cuptorul încălzit și se coace la foc potrivit adică la 150 grade C, 30 de minute.

Crema: Într-o cratiță punem toate ingredientele fără unt și zaharul pudra. Se amesteca apoi se pune cratița pe aburi și se amestecă continu de preferință cu o lingură de lemn să nu se lege de fundul cratiței pană se îngroașă ca și o smantană foarte groasă, se ia cratița de pe aburi si se lasă la răcit. Cand crema este rece de tot, se adaugă untul frecat spuma cu zaharul praf și se amestecă bine cu o lingură de lemn sau cu mixerul, crema se întinde uniform peste blat, deasupra peste cremă se pune frișcă bătută sau:

Batem albusurile cu zaharul și vanilia pe baie de aburi pana obținem o bezea ferma și lucioasa ce nu mai cade de pe tel. 

Deasupra radem ciocolata. Dam minim 3 ore la rece apoi servim. 








Poftă bună! 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI