Sfecla roșie la borcan pentru iarna

 Sfecla roșie este foarte apreciata la mine in familie. În salate este foarte buna.

Rețeta de sfecla roșie la borcan am primit-o de la o colega de-a mamei de la serviciu.

Rețeta este foarte simplă. Eu am pus 2 borcane de 800g și unul de 400g.

Va recomand sa purtați mănuși deoarece sfecla o sa păteze. 

Ingrediente:

-sfecla roșie

La un borcan de 800-1 litru:

-2 lingurite de zahar

-2 lingurite de sare

-100 ml otet

-3 bucăți de hrean

-o linguriță boabe de piper

-o lingurita boabe de muștar

-o linguriță chimen

-apa rece

Mod de preparare:

Sfeclase spala, se curăță de coaja. 

Se taie rondele cu o mandolina sau cuțit sau se poate râde. 



În borcan se adaugă sfecla, iar deasupra se pun restul ingredientelor în ordinea menționată. Se dau borcanele la duns 30 de minute. 



Se lasa sa se răcească în oala. Se depoziteaza în beci sau cămară. 




Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI