Taietei și paste de casa

Fie ca facem taietei sau numai paste aceasta este o rețetă de familie făcută de mulți ani. 

Eu am ales metoda clasică de ai taia dar se pot tăia și cu mașina de paste. 



Ingrediente:

-6 oua

-faina cat cuprinde (18  linguri)

-un praf de sare

 Spargem ouale intr-un castron, adaugam sare si incorporam faina atat cat este necesr pt a deveni un aluat mai dens. Framantam bine pe plansa de lucru, ii dam forma rotunda.Il punem in folie si-l lasam la odihna 10 minute. Apoi incepem intinderea lui.


Eu ii fac in modul traditional, ii intind cu sucitorul in foaie foarte subtire. Daca incepe sa se lipeasca aluatul presarati cate putina faina.

Dupa ce se intinde aluatul se lasa sa se usuce, cam 1-2 ore, depinde de locul unde se usuca, apoi se ruleaza foaia, se taie in doua, fiind prea mare, apoi se incepe taiatul taiteilor. Aveti nevoie de un cutit bine ascutit, căci taietei trebuie taiati cat mai subtiri.



Daca i tăiem mai gros obținem tagliatelle, foi pentru Lasagna sau alte tipuri de paste. 

Se pot folosi pe loc. Pastele proaspete fierb în maxim 5 minute. Se fierbe 100 grame într-un litru de apa și un praf de sare sau i lasam la uscat și i folosim la nevoie. 






Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI