Tocăniță de pui

Acesta tocăniță se numara printre preferatele familiei, este foarte buna si ușor de preparat. Noi avem pui la casa și i tăiem sau i păstrăm sa facă oua. 

Zilele trecute ne-a fost poftă de aceasta tocăniță as ca am scos un pui de la lada și l-am decongelat. 


Ingrediente:

- 1 pui 

-2-3 cepe

-o cana de lapte(am folosit cana de 330 ml) 

- 2 linguri de faina

-patrunjel verde

-sare, vegeta și piper după gust 

Puiul se porționează. 

Se toaca ceapa marunt, se călește, se adauga puiul portionat (spatele și gatul l-am oprit pentru supa, pieptul de pui pentru șnițele, organele pentru o friptura) se condimentează cu sare, vegeta(opțional) și piper se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.

Cand carnea este fiarta , separat  amestecam faina cu 3 linguri lapte, apoi se adăugăm restul de lapte  si amestecam bine. Se adauga la tocanita și amestecăm pana se îngroașă. 

La final adăugăm patrunjel verde tocat.

Servim cu mamaliga sau pâine.




Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI