Turte ca la mănăstire

 În fiecare an de Sfântă Mărie sau de Sfântul Ilie mergeam la mănăstire și ne cumpăram șiraguri cu turta dulce.

Rețeta de azi este plina de amintiri pentru tata și matusa Marinela. De ce?

Răspunsul este simplu. Bunicul a rămas acasă cu ei și le-a făcut aceasta turta ce la mănăstire se numește turta dulce și e colorata în galben și roz și pusa pe o ață numita sireag.

Asa ca rețeta de azi seamana cu cea a bunicului Octavian.



Ingrediente:

-1 ou

-7 linguri zahăr

-7 linguri ulei

-un pahar de lapte călduț

--un praf de sare

-o lingurita de amoniac

-făină cat cuprinde

-2-3 lg cacao

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele în ordinea data fără cacao. Amoniacul îl dizolvam în laptele călduț. Împărțim aluatul în 3. Într-o parte punem cacao și amestecam bine. Dacă doriți puteți colora o parte de aluat cu colorant alimentar roz.

Eu am uitat sa cumpăr.

Si acum vine partea distractiva unde putem s-i implicam si pe cei mici.

Întindem fiecare bucata de aluat și o decupa cu paharul (asa a făcut bunicu) sau cu formele (cea de inima și cea rotundă).



Le punem în tavă tapetata cu hârtie de copt. Eu am obținut 3 tavi pline. 

Se pun la copt la foc potrivit câteva minute. 

⚠ Sa nu va speriați din cauza mirosului.acest miros ești specific amoniacului sau salicar cum se numește el în termeni populari. 


Se lasa puțin sa se răcească. Pregătim o ață și o punem în ac. 

Coasem turtele și apoi servim. 

Copii o sa fie foarte fericiti. 







O poza cu tata. 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI