Varză scăzută

 Varza scăzută este o mâncare simplă și clasică, nelipsita de la mine in familie. Reteta este foarte simplă si vă asigur ca si foarte bună. O reteta clasică are ingrediente simple și accesibile.



Avem nevoie de:

-3 bucăți de varza

-un morcov

-o ceapă

-un ardei

-2-3 roșii

-un picior de porc sau câteva bucăți de costiță afumata

- 150 grame orez

-sare și piper după gust

-cimbru și mărar după gust

Mod de preparare:

Se pune carnea într-o oala și se acoperă cu apa. Se lasa sa fiarba.

Ceapă si ardeiul se taie cubulețe, morcovul se rade.Rosiile se tău felii. 

Cand carnea este fiarta cam la jumătate se adaugă legumele și condimentele. Se lasa sa mai fiarbă pana sunt gătite legumele. Varza o tocam fideluță sau o Radem. Scoatem carnea fiarta din oala. Acum adăugăm  varza în oala împreună cu orezul și mai lasam sa fiarba pana e gătit orezul și varza. Potrivim de sare și piper apoi servim cu smântâna și ardeu iute cine dorește.






Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI