Ardei iuți rețeta bunicii

 Această este varianta bunicii Maria pentru a prepara ardei iuți pentru iarna. Reteta este foarte buna si ardei rezista și câțiva ani.

Necesare:

-ardei iuți aproximativ o jumate galetuta de 5 kg

-500 ml apa rece

-500 ml otet

-o lingură sare

-2 linguri de zahar

Mod de preparare:

Pasul 1: Ardei se sapala și se lasă la uscat Borcanele și capacele se spala și se lasă la uscat. 

Pasul2: Într-un bol amestecam restul ingredientelor pana s-a dizolvat toată sarea și zaharul.

Pasul3:Ardei se lasă în treci sau se taie și se așează în borcanele sau sticle de suc(cele din sticla)  mai largi uscate. Se toarnă otetul preparat de la pasul 2 și se pun capacele.

Pasul4: Depozitam în cămară sau beci.




Observatie:Dca nu ajunge otetul preparat la borcane mai completam cu 100grame oțet și 100 grame apa. 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI