Această este varianta bunicii Maria pentru a prepara ardei iuți pentru iarna. Reteta este foarte buna si ardei rezista și câțiva ani.
Necesare:
-ardei iuți aproximativ o jumate galetuta de 5 kg
-500 ml apa rece
-500 ml otet
-o lingură sare
-2 linguri de zahar
Mod de preparare:
Pasul 1: Ardei se sapala și se lasă la uscat Borcanele și capacele se spala și se lasă la uscat.
Pasul2: Într-un bol amestecam restul ingredientelor pana s-a dizolvat toată sarea și zaharul.
Pasul3:Ardei se lasă în treci sau se taie și se așează în borcanele sau sticle de suc(cele din sticla) mai largi uscate. Se toarnă otetul preparat de la pasul 2 și se pun capacele.
Pasul4: Depozitam în cămară sau beci.
Observatie:Dca nu ajunge otetul preparat la borcane mai completam cu 100grame oțet și 100 grame apa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu