Ceapă murată

 Astazi va prezint o murătura mai diferita și anume ceapă murată. Reteta este foarte simplă. Aceasta murătura este adorată de mine și de sora mea.



Ingredientele sunt foarte puține și rezultatul este unul pe măsură.

Ingrediente:

-ceapa

-cimbru și mărar uscat

-câțiva catei de usturoi 

Pentru un borcan de 800-1 litru avem nevoie de:

-100 ml otet

-o lingură sare

-o lingură zahar

-o lingurita boabe piper

-o lingurita boabe muștar.

-apa 

Spălăm borcanele și capacele și le lasam la uscat.

Curatam ceapă de coji și o tăiem felii sau dacă sunt cepe mai mici doar le curățăm.

Cladim ceapă în borcanele deja uscate, adăugăm restul ingredientelor în ordinea menționată.

Închidem borcanele cu capacele uscate.

Într-o oala mai mare adăugăm un prosop de bucătărie și punem borcanele la distanță. Adăugăm apa pana la jumătate și lasam la duns 30 de minute din momentul în care începe sa fiarbă apa.

Lasam sa se răcească în apă acoperind oala cu o patura.

Depozitam la loc răcoros în beci sau cămară.

Sa va fie de bine!






Voi ce mai pregătiți? 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI