Chec cu dulceata de prune

Nu știu cum e la voi dar la mine in familie checul e la loc de cinste.



 Este un desert simplu și ușor de preparat. 

Pe blog am câteva rețete de chec.

Ingredientele sunt simple și accesibile. 

Ingrediente:

-5 oua

-8 linguri de zahăr (250 g) 

-6 linguri cu vârf de faina(150 grame faina) 

-100 ml ulei

-1 praf de copt 

-1 praf de sare 

-coajă de lămâie 

-2 linguri dulceata de prune sau nuci, stafide, vișine din borcan 


Mod de preparare:

Gălbenușurile se freacă cu uleiul ca o maioneza.

Albusurile se bat spuma tare cu sarea și zaharul pana obținem o bezea tare, lucioasa și nu se mai simt granulele de zahar.

Se amesteca cele 2 compoziții, adăugăm faina treptat amestecata cu coaja de lămâie și praful de copt.

Adăugăm 3 sferturi de aluat în tavă tapetata. Restul de aluat îl amestecam cu dulceață sau nuci, stafide sau ce dorim.

Se coace la foc potrivit pana treci testul scobitori.






Lasam la răcit apoi servim.

Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI