Mere la borcan pentru iarna

 Toamna e anotimpul conservelor care mai de care. De la zacusca,la salata de gogonele,muraturi pana  la compoturi. Astazi va propun o reteta pentru merele ce le folosim la prajituri. Reteta este foarte simpla si se poate face si cu mai multe mere.

Cantitatile de zahar pot varia in functie de gustul fiecaruia.Eu am folosit merele goldan si ionatane din productia proprie.



Ingrediente:

-aproximativ 7 kg mere

-aproximativ 350 grame zahar

-optional putin conservant

Merele se curata de coaja si se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Zeama lasata se  stoarce forte bine. 

Intr-o cratita mai larga adaugam merele si  zaharul. Imediat aprindem aragazul si calim pana sucul care se formeaza se evapora. Cand sucul s-a evaporat lasam putin la racit apoi le adaugam in borcane curate de 400 grame sau 800 grame sau 1 kg. Optional putem presara in fiecare borcan putin conservant apoi punem capacele. 

Dam borcanele la duns pentru 30 de minute, le lasam sa se raceasca in apa apoi le depozitam in camara. Sunt perfecte pentru prajituri sau placinte.



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI