Pasta de ardei și roșii

 Astazi va prezint o varianta pentru pasta de ardei unde folosim si roșii. 



Este o rețetă simplă și foarte ușor de realizat cu doar câteva ingrediente.



Rețeta am găsit-o în caietul mamei.

Ingrediente:

-2,5 kg roșii sau bulion 

-1,5 kg ardei Kapia roșii 

-sare după gust (2 linguri) 

-1/2 cana de ulei (125 ml) 

-câteva frunze de țelină și pătrunjel 

Mod de preparare:

Trecem roșiile prin masina de roșii(folosim doar sucul). Îl punem într-o cratiță cu fundul dublu. 

Ardei se spala și le usucă pe șervețele absorbante, i curatam de cotoare și semințe. 

I tăiem în bucăți potrivite și i trecem prin masina de tocat sau i tocam la robot. 

Se pune peste bulion. Adăugăm sarea. Fierbem la foc mijlociu aproximativ o ora și jumătate. Avem grija sa amestecam din când în când. 

După o ora jumate oprim focul și adăugam verdeață spălata, uscata și tocată. 

Punem în borcanele sterilizate. Acoperim cu patura și lasam la răcit. 

Depozitam în beci sau cămară. 

Este perfecta iarna pentru a o folosi la tocanita, sosuri sau ciorbă. 

Sa va fie de bine!

Eu am obținut 9 borcane de 400 ml. 












Pe blog mai am și pasta de ardei

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI