Sos pentru pizza, paste și fripturi

 Fie ca îl folosim la paste, fripturi sau pizza acesta sos este foarte bun. Cu doar câteva ingrediente și puțina munca obținem un sos foarte bun perfect pentru a-l desface în orice perioada a anului.



Ingrediente:

-2 kg ardei(kapia,gogosari sau ardei grasi)

-1,5 litri bulion

-5 cepe 

-o canita zahar

-50 ml otet

-sare si piper dupa gust

-optional 3 ardei iuti

Mod de preparare:

Spalam borcanele foarte bine si le lasam la uscat.

Curatam ardei si ceapa.Le tocam cu robotul de bucatarie sau le trecem prin masina de carne.

Adaugam toate ingredientele intr-o oala cu fund dublu si lasam la foc mic pana scade la jumatate.

Lasam la racit apoi blenduim foarte bine.

Punem in borcane si acoperim cu capace.

Dam la duns aproximativ 30 de minute.Lasam la racit pana a 2-a zi apoi depozitam in beci sau camara.

Sa va fie de bine!

Mai puteti adauga ienibahar macinat si 2-3 morcovi.

Pentru fiecare borcan putem folosi cate ofrunza de busuioc.










Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI