Zarzavat

 Pentru ca suntem în plin sezon al conservelor astazi vreau sa va învăț cum sa preparam un zarzavat.

Rețeta este foarte simplă si perfectă pentru ciorbe.

Ingrediente:

-2 kg roșii

-1 kg ardei Kapia

-1/2 kg morcovi

-2-3 rădăcini de patrunjel sau legături de frunze

-1-2 țeline sau frunze

-150 ml ulei

-o cana apa

-2-3 foi dafin

-o lingură sare pentru muraturi

-3 linguri de zahar

Mod de preparare :

Curatam legumele de coji, le  spălăm bine apoi le tocam cu mana în cubulețe sau le trecem prin masina de carne. 

Se pun într-o oala cu fund dublu toate ingredientele și se fierb pana e gătit complet morcovul. 

Dam la duns borcanele 30 de minute. 






Se mai poate adauga câte o aspirina sau 1 linguriță de conservant pentru fiecare kg de amestec. 


Amestecam din când în când în oala. 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI