Pentru ca suntem în plin sezon al conservelor astazi vreau sa va învăț cum sa preparam un zarzavat.
Rețeta este foarte simplă si perfectă pentru ciorbe.
Ingrediente:
-2 kg roșii
-1 kg ardei Kapia
-1/2 kg morcovi
-2-3 rădăcini de patrunjel sau legături de frunze
-1-2 țeline sau frunze
-150 ml ulei
-o cana apa
-2-3 foi dafin
-o lingură sare pentru muraturi
-3 linguri de zahar
Mod de preparare :
Curatam legumele de coji, le spălăm bine apoi le tocam cu mana în cubulețe sau le trecem prin masina de carne.
Se pun într-o oala cu fund dublu toate ingredientele și se fierb pana e gătit complet morcovul.
Dam la duns borcanele 30 de minute.
Se mai poate adauga câte o aspirina sau 1 linguriță de conservant pentru fiecare kg de amestec.
Amestecam din când în când în oala.
Comentarii
Trimiteți un comentariu