Chocolate chip cookies sau Fursecuri cu ciocolata sunt acele fursecuri americane perfecte lângă o cana de lapte, cafea sau ceai.
Ingrediente:
- 306g faina
– 1lingurita bicarbonat de sodiu
– 225g unt moale (la tem. camerei)
– 128gr zahar brun
– 90 gr zahar tos
– 1 lingurita sare
– esenta de vanilie dupa gust (1-2 fiole)
– 2 oua mari
– 200 gr fulgi de ciocolata
Cernem intai faina impreuna cu bicarbonatul si sarea. Separat, spumam untul împreună cu ambele tipuri de zahar. Cand avem o spuma pufoasa, incorporam vanilia si cele 2 ouă treptat . Mixam 1-2 minute la viteza medie, apoi dam viteza la minim si adaugam faina în 2 tranșe .Cand faina e încorporată adăugăm fulgii de ciocolata.
Punem aluatul la frigider minim o ora la frigider.
Cu ajutorul unui linguri de înghețată sau 2 linguri normale formam biluțe și le punem în tavă tapetata.
Coacem fursecurile la 180 grade Celsius pentru 11-13 minute.
Lasam sa se răcească puțin în tavă apoi i lasam la răcit pe un grătar.
Se pastreaza în borcane închise ermetic sau acoperiți în folie pentru o săptămână.
Amestecam bine si punem cu ajutorul unei lingurite cate o biluta de aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati min 4-5 cm intre fiecare prajiturica, pentru ca se latesc tare la copt. Fursecurile se coc 8-10 minute, pana cand sunt rumenite pe margini, dar mijlocul e inca moale.
Lasati-le sa se racoreasca putin in tava si apoi mutati-le pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet.
Comentarii
Trimiteți un comentariu