Chocolate chip cookies


Chocolate chip cookies sau Fursecuri cu ciocolata  sunt acele fursecuri americane perfecte lângă o cana de lapte, cafea sau ceai. 



Ingrediente:

 - 306g faina

– 1lingurita bicarbonat de sodiu

– 225g unt moale (la tem. camerei)

– 128gr zahar brun

– 90 gr zahar tos

– 1 lingurita sare

– esenta de vanilie dupa gust (1-2 fiole)

– 2 oua mari

– 200 gr fulgi de ciocolata

Cernem intai faina impreuna cu bicarbonatul si sarea. Separat, spumam untul împreună cu ambele tipuri de zahar. Cand avem o spuma pufoasa, incorporam vanilia si cele 2 ouă treptat . Mixam 1-2 minute la viteza medie, apoi dam viteza la minim si adaugam faina în 2 tranșe .Cand faina e încorporată adăugăm  fulgii de ciocolata.

Punem aluatul la frigider minim o ora la frigider. 

Cu ajutorul unui linguri de înghețată sau 2 linguri normale formam biluțe și le punem în tavă tapetata. 

Coacem fursecurile la 180 grade Celsius pentru 11-13 minute. 

Lasam sa se răcească puțin în tavă apoi i lasam la răcit pe un grătar. 

Se pastreaza în borcane închise ermetic sau acoperiți în folie pentru o săptămână. 


Amestecam bine si punem cu ajutorul unei lingurite cate o biluta de aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati min 4-5 cm intre fiecare prajiturica, pentru ca se latesc tare la copt. Fursecurile se coc 8-10 minute, pana cand sunt rumenite pe margini, dar mijlocul e inca moale.


Lasati-le sa se racoreasca putin in tava si apoi mutati-le pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet.







Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI