Ciorbă de legume

 Ciorba de legume este o ciorbă simplă si se poate prepara cu orice legume. Reteta este una foarte simplă si foarte gustoasă. Eu o prepar aproape în fiecare săptămână. 



De exemplu păstăile se pot omite. Putem adauga si conopidă sau mazare. 

Ingrediente:

- 8 cartofi medi

- 300 gr pastai de  fasole 

-2 morcovi

-o țelină mică

-un pastarnac

-o rădăcină de patrunjel

-o ceapă

-o varza potrivota

-sare și piper după gust 

-cimbru și mărar uscat după gust

-2 frunzulițe de busuioc

-500 ml bulion

Mod de preparare :

Se curata legumele. Ceapa, morcovi, pastarnacul și rădăcină de patrunjel  se toacă cu un chupper sau se taie cubulețe cu un cuțit. Păstăile de fasole se rup în 2 sau 3. Cartofi se taie în cubulețe potrivite Varza se taie fideluță. 

Zarzavatul se pune într-o oala cu 3 litri de apa(eu pun de obicei calda pentru a o face mai rapid).

Cand începe sa fiarbă apa adaugam cartofi tăiați, varza și păstăile.

Cand ciorbă este aproape fiarta adăugăm bulionul și condimentele. Mai lasam sa fiarba apoi servim cu ardei iute, pâine sau smântână. 

Este o ciorbă ușoară perfectă în zilele de post sau când nu dorim sa consumam ciorbe cu carne. 








Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI