Gogoșari opariti

 Gogoșari murați nu lipsesc din camara. Reteta o de la matusa Susana și nu am dat greș cu ea.

Ingredientele sunt puține și accesibile:



-6 kg gogosari curatati

-1 l otet

-2 l apa

-hrean 2 felii/ borcan

-700 g zahar 

-200g sare grunjoasa

-boabe mustar 2 linguri 

- piper boabe 1 lingura

- 4-5 foi de dafin

-frunze de țelină 

Mod de preparare:

In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4.

Punem la fiert apa cu otetul, sare, zahar si condimentele.

Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le scoatem intr-un vas sa se raceasca. Le asezam in borcane, turnam lichidul peste, ajutandu-ne de un cutit infipt pe marginea borcanului, impartim bobitele in borcane si mai punem 1 rondeluta de hrean deasupra.

Dupa ce s-au racit le inchidem cu capac ermetic.




Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI