Gogoșari murați nu lipsesc din camara. Reteta o de la matusa Susana și nu am dat greș cu ea.
Ingredientele sunt puține și accesibile:
-6 kg gogosari curatati
-1 l otet
-2 l apa
-hrean 2 felii/ borcan
-700 g zahar
-200g sare grunjoasa
-boabe mustar 2 linguri
- piper boabe 1 lingura
- 4-5 foi de dafin
-frunze de țelină
Mod de preparare:
In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4.
Punem la fiert apa cu otetul, sare, zahar si condimentele.
Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le scoatem intr-un vas sa se raceasca. Le asezam in borcane, turnam lichidul peste, ajutandu-ne de un cutit infipt pe marginea borcanului, impartim bobitele in borcane si mai punem 1 rondeluta de hrean deasupra.
Dupa ce s-au racit le inchidem cu capac ermetic.
Comentarii
Trimiteți un comentariu