Pumpkin pie sau Tarta cu dovleac

 Pumpkin pie este prajitura specifica pentru Thanksgiving day(ziua Recunoaștinței).



Rețeta este foarte simplă si accesibila.

Rețeta am luat-o de pe tik tok și am adaptat-o la ce aveam în casa.

Ingrediente:

Aluat:

-236 gr faina

-1 lg zahar

-125 gr unt rece

-apă rece cât cere aluatul

Piure de dovleac:

-un dovleac  de 2 kg

-o lingură de apa

Umplutura:

-piure de dovleac

-100 gr zahar

-o cana de frișcă lichida

-4 oua

-1 praf de sare 

-condimente preferate(eu am pus putina vanilie și scorțișoară) 

Mod de preparare:

Tăiem dovleacul în 2 și îl curata de sâmburi, îl coacem o ora la 180 grade Celsius. 

Cât se coace dovleacul pregătim aluatul:

Amestecam solidele cu untul rece tăiat cubulețe mici folosindu-ne de 2 furculițe(este indicat sa nu lucram prea mult aluatul cu mâinile pentru a nu încălzi untul)

Adăugăm puțina apa rece și amestecăm bine. Trebuie sa obținem un aluat nelipicios.

Îl lasam la frigider petru o ora.

După ce dovleacul s-a copt(furculița intra foarte ușor) îl lasam la răcit puțin, îndepărtăm coaja și crusta. Îl adăugăm într-un bol. Punem apa  și îl pasam cu un blender vertical pentru a obține piureul. 

Peste piure adăugăm condimentele, zaharul și amestecăm bine.  Când e rece dovleacul și nu mai ies aburi adăugăm frișcă și ouăle treptat. 

Întindem aluat, îl punem în tavă de tarta și tăiem excesul. Turnăm umplutura și coacem la 180 grade pentru 40 de minute. 







Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI