Rosii cherry pentru iarna

 Cu toți știm ca găsim în magazine roșii chery în toată perioada anului. Eu am avut în grădină roșii de toate soiurile.



Reteta de azi  este de origine italiană si foarte simplă. Avem nevoie de ingrediente puteți și accesibile.

Aceste roșii o sa le folosim la sosuri, ciorbe, fripturi, tocanite.

Ingrediente:

-roșii chery aproximativ 5 kg

-sare după gust

-câteva frunze de țelină și patrunjel

Spălăm roșiile, verdeață și borcanele împreună cu capacele. Le lasam la uscat. 

Tăiem roșiile în 2 sau 4,le adăugăm într-un bol mai mare. Adăugăm sare după gust. Eu am folosit o mana de sare,verdeata tocată și amestecăm bine. 

Roșiile se pun în borcane cu tot cu verdeață și zeama lăsată.

Se dau la duns 30 de minute. Se lasa sa se răcească în apă apoi se depozitează în cămară sau beci.



Iarna sunt perfecte doar dezchidem borcanul și îl strecuram. Folosim la mâncare. 

Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI