Tocăniță de ciuperci

Tocăniță de ciuperci sau Ciulama de ciuperci cum se numește în alte zone este o mâncare simplă și accesibilă. 

Rețeta este de familie și foarte simplă se prepară în maximo ora. 



Ingrediente:

-1 kg ciuperci proaspete champignons

-1 ceapa medie

-1 lingurita pasta de ardei 

-2 linguri de ulei sau untura 

-sare și piper după gust 

-2 linguri de faina

-500 ml lapte

-patrunjel verde

Ciupercile se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa taiata cubulețe si se călește la foc mic, se pune pasta de ardei, sarea si piperul adaugandu-se apoi cipercile.Se fierb acoperite, la foc mediu spre mare, aproximativ 30 minute, pana cand se moaie ciupercile si scade apa ce o lasă. 

Faina se amesteca cu laptele, adaugand cate putin ca sa nu faca cocoloase, Se pune peste ciuperci, potrivinm de sare. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege sosul.

Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul verde maruntit.






Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI