Zacusca de vinete

Zacusaca de vinete este perfectă pentru micul dejun, prânz sau cină în zilele de iarna sau în cele de post. 

Rețeta de azi este celebra la mine in familie și mereu avem borcane în cămară. 

Rețeta este primită de la matusa Susana. 




 Ingrediente:

-3 kg ardei gras roșu curățat

-3  kg gogoșar curățat de semințe 

-5 kg vinete gata coapte(eu coc 15 kg )

-2 kg ceapa fara coaja

-1.5-2 l bulion

-sare după gust

-3-4 foi dafin

-20 boabe de piper

Se toaca legumele prin mașina de tocat carne.

Într-un litru de ulei se călește ceapa aproximativ o oră și se adaugă ardei și gogoșari și se mai călesc 1 ora.Adaugam vinetele și mai călim o oră.

Se adaugă bulionul,sare, boabele de piper și foile de dafin.

Fierbem până se îngroașă bine.

Opțional adăugăm 1 conservant și așezăm în borcane.

Se dau la duns 30 de minute.

Se țin în haine până a doua z i.

Pofta buna!







Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI