Zacusca de gogonele este o reteta veche de zacusca la mine in familie.
Ingrediente:
-3 kg gogonele
-1 kg morcovi rasi
-1 kg gogosari rosi
-12 ardei grasi
-1 kg ceapa
-12 boabe de piper
-1 foaie dafin
-1 l apa
-sare
Gogonelele se taie cat mai marunt si se sareaza, se lasa sa stea pana a doua zi.
Gogosari,ardei si ceapa se taie cat mai subtire(marunt).
Le punem apa la fiert,cand fierbe se adauga morcovi rasi dupa ce se inmoaie se adauga restul si se fierbe 20 minute. Se aseaza in borcane de 400 ml si se pun la duns pentru 20 minute.
La servire: se stoarce bine zacusca si se amesteca cu maioneza ca la salata boeuf. La maiomeza se pun si 2 cartofi zdrobiti.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu