Ciorba radauteana

 Ciorba radauteana este o ciorbă de pui cu legume, usturoi și smântână. Reteta aceasta o am de la dna Stoleru Daria și este foarte buna. Reteta este foarte simplă si foarte apreciata de mine și surioara mea. Ingredientele sunt accesibile și le avem prin cămară sau frigider. 

Aceasta ciorbă se aseamănă cu ciorba de burta. 





Ingrediente:

-un piept de pui cu tot cu os

-2 bucăți de pulpe (reteta specifica doar pieptul) 

-7 morcovi 

-o rădăcinia de pătrunjel

-un ardei kapia

-o ceapă

-o țelină mică

-o rădăcină de pastarnac

-400 grame smântână

-apă fierbinte în funcție de câtă ciorbă dorim să facem

-patrunjel verde din belșug

-sare după gust

-vegeta dupa gust

-piper după gust 

-2 gălbenușuri

-100 ml ulei aproximativ

-o căciulă de usturoi 

-oțet pentru servit

-ardei iute pentru servit

Mod de preparare :


Curățăm legumele, le spălăm. Apoi le tocăm sau le trecem prin robotul de bucătărie. 

Încingem 100 ml ulei într-o oală. 

Adăugăm legumele tăiate peste uleiul încins și le călim foarte bine cu vegeta, sare și piper Peste adăugăm apa fierbinte și carnea de pui. Când a fiert carnea si legumele, oprim focul și scoatem carnea, se lasă puțin la răcit și se curata de  oase si piele, apoi o taiem cubulețe. 

Adaugam carnea înapoi în oală. 

Separat amestecam smântâna cu galbenusurile  și cu ciorbă. Trebuie să aducem smântână la aceeași temperatură cu ciorba din oală. 

Se pune smântână in oala si mai amestecăm puțin. 

Usturoiul îl dam prin presă și îl amestecam cu puțina ciorbă.  Ciorbă amestecata cu usturoi  se adaugă în restul ciorbei.(Eu am lasat usturoiul în toată ciorbă) Adăugăm pătrunjel verde tocat, vegeta, sare si piper după gust.

Servim cu oțet și ardei iute.


 







Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI