Conopidă pane

 Pentru o cina rapida conopida pane merge perfect.



 Conopidă este foarte sanatoasa. Mie îmi place sa fac din conopidă pane sau gratinata, dar este buna și la pizza sau ciorba. 


Rețeta o am de la matusa Susana. 

Ingrediente:

- 1 conopidă medie

- 2 ouă

 - piper

 - sare

- 3-5 linguri făină

-ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

1. Se înlătură partea verde, se desface în buchetele. Se pun la fiert în apă clocotită cu sare, timp de circa 10-15 minute. Se scurge bine.

2.Se bat ouăle şi se amestecă bine cu făina, astfel încât să nu rămână cocoloaşe. Compoziţia trebuie să fie ca cea pentru clătite, deci cantitatea de făină poate varia.Se adaugă sare şi piper, după gust.

3. Se trece conopida prin amestecul de ou şi făină. 

4.Se prăjeşte în ulei încins pe toate părţile, până se rumeneşte.

4.Când conopida pane a căpătat culoarea arămie, înseamnă că este gata. Se scoate pe un șervețel absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei și se servește caldă.




Mie îmi place sa o mănânc cu muștar. 





Sa va fie de bine! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI