Cornulețe cu dulceață

 Cornulețe cu dulceață sunt un desert al copilariei pentru multi dintre noi. Pe blog am câteva rețete de cornulețe care mai de are de gustoase și fragede.

Rețeta de azi este o rețetă simplă și accesibilă perfectă lângă o cana de lapte, ceai sau cafea sau pentru a le oferi persoanelor dragi.



Ingrediente:

-1 cana de untura(250 ml are cana mea)

-1 ou

-2 linguri de smântână

-100 grame zahar

-1 cană de lapte călduț 

-zahar vanilat, esenta de vanilie sau coji de lămâie sau portocală după gust

-un praf de sare

-făină cat cuprinde (între 500 grame și 1 kg)

-1/2 cubulețe de drojdie proaspătă(cubuletul de 25 grame îl împărțim în 2)

-pentru fiecare cornuleț punem 1/2 lingurita de dulceata. 

Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu laptele, zahărul și  vanilia. Lasam cam 10 minute la activat.

Peste drojdie adăugăm oul întreg, untura, smantana și amestecăm cu lingura.

Adăugăm faina și frământăm pana obținem un aluat de consistenta plastelinei.

Îl lasam la dospit cam o ora la loc călduț.

Se împarte în câteva biluțe. Întindem pe rand câte o biluta și o tăiem în tringhiri sau patrate.

Peste fiecare triunghi sau pătrat adăugam câte o 1/2 de linguriță de dulceata.

Rulam și punem în tavă tapeta.

Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Coacem cornulețe în cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 15 minute sau pana devin auri. 

Le lasam sa se răcească puțin și le pudra cu zahar pudra. 









Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI