Fasole scăzută

 Fasole scăzută sau Iahnia de fasole este o mâncare tradițională perfectă pentru zilele de post sau se poate pune si o bucata de ciolan fiert și o mancam când nu e post.

Rețeta este de familie,usor de preparat si cu  majoritatea ingredientelor din grădină.

Se poate consuma cu mamaliga, pâine, muraturi sau ceapă. 



Avem nevoie de:

-800 gr fasole alba boabe

-3 ceapa

-2-3 morcov

-2 linguri cu pasta de ardei

-patrunjel verde

-3 linguri ulei

-3 catei de usturoi

-sare și piper după gust 

-1 lingurita boia de ardei dulce sau iute

Mod de preparare:

1.Alegem fasolea sa nu aiba mizerie, o lasam la umflat, in apa rece,  minim 4 ore sau peste noapte.

2.Dupa acest timp, punem intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot dam drumul la fasole și o lasam sa fiarba aproximativ 15 minute. 

3.Scurgem apa, punem alta dar clocotita si o punem iar pe flacara aragazului..

3.Curatam ceapă si o tocam cubulețe mici. Patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam.Morcovul il radem de coaja apoi il facem cubulete, 

4. Călim ceapă si morcovul într-o cratiță mai mare. Când sunt călite adăugăm pasta de ardei, sarea și piperul, Toate aceste legume le punem in oala, presaram putina sare, piper. Când fasolea este aprope fiarta o punem cu tot cu apa fiarta peste legumele călite. 

5.Curatam usturoiul, ii dam  prin presă sau i tocam după bunul plac și i punem în fasole si lasam sa fiarba la foc potrivit.

6.Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei si lasam la scazut cam 5 minute după ce e fiarta fasolea. 

7.Cand este gata presaram pătrunjelul verde tocat. 












Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI