Fursecurile sunt adorate de toată lumea. Aceasta reteta o am de prin 2014 de la verișoara Diana. Este o rețetă simplă cu puține ingrediente și este o activitate de familie.
Ingrediente:
Aluat:
-4 oua
-5 linguri zahăr
-1 praf de sare
-1 plic de zahar vanilat
-1 plic praf de copt
-3 linguri cacao
-făină cat cuprinde
Albușurile se bat spuma tare cu sarea și 3 linguri de zahar.
Gălbenușurile se mixează cu restul de zahar, zaharul vanilat și praful de copt.
Se amesteca albușurile și gălbenușurile. Apoi se adaugă cacao și amestecăm. La final adăugam faina. Eu am pus cam 15 linguri. Frământam un aluat omogen. Se taie în 2, se întinde și se fac forme. Se coc în cuptor pana trec testul scobitori.
Le pudram cu zahar.
Se poate prepara si o cremă preparată astfel:
Se prepara o budincă de vanilie după instrucțiuni și se adaugă și esență de migdale când e rece.
Se lipesc 2 câte 2 sau se pune budincă pe fiecare fursec. Se presară nucă de cocos marginile sau se pune deasupra.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu