Prajitura zi și noapte de post


 Din seria prajitura de post astăzi va propun o prajitura tradițională care am făcut-o de post. Ingredientele sunt puține și accesibile. Pentru a le măsură am folosit o cana de 250 ml. 



Blat:

-o cană de zăhăr

-o cană de apă minerală

-125 ml ulei 

-2 căni de făină

-un praf de sare

-un pliculet de praf de copt

-2 plicuri de zahăr vanilinant

-1 lingură de cacao 

Încingi cuptorul la 175 de grade. 

Combini într-un vas apa, sarea,uleiul, zahărul și zahărul vanilat. Amesteci pănâ se dizolvă zahărul. 

Adaugi în ploaie făina amestecată cu praful de copt peste compoziție și omogenizezi bine ingredientele.

Se împarte în doua părți egale, într-o parte punem cacao și amestecăm bine. 

 Se pune în tava de 30*20 cm tapetata cu hârtie de copt compoziția alba.

Nivelam bine și adăugăm și compoziția maro.

  Se coace 30-35 de minute sau trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la răcit. Se scoate din tava și se unge cu dulceata de caise și decor cu cocos sau nuca.















Poftă bună!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI