Ruladă cu gem

 Din seria prajitura de sărbătoare aceasta ruladă nu trebuie să lipsească.

Este o prajitura simplă, rapidă și economică. O putem umple cu gemul preferat sa miere.



Pentru o ruladă avem nevoie de:

-5 oua

-120 grame zahar

-90  grame faina

-2 gr praf de copt

-un praf de sare

-50 grame lapte

-50 grame ulei

Mod de preparare :

Separam albușurile de gălbenușuri. 

Frecam gălbenușrile cu praful de sare și 50 grame de zahar pana își dublează volumul și nu se mai simt granule de zahar. 

Albusurile le batem spuma tare cu restul de zahar pana obținem o bezea tare și lucioasă. 

Amestecam albusurile cu galbenusurilecu mișcari de sus în jos. 

Adăugăm faina și praful de copt și amestecăm bine. 

Separat amestecam laptele cu uleiul și puțina compoztie. Aceasta compoziție o amestecam cu restul de blat. 

Se pune în tava ce mai mari și o nivela foarte bine. 

Lovim tava de 3 ori de blat. 

Se coace 30 minute la 170 grade Celsius. 

Scoatem blatul din tava când a ajuns la temperatura camerei pe alta hârtie de copt. 

Întindem dulceata sau miere și rulam.

Lasam la frigider pentru minim o ora apoi o servim. 















Poftă bună! 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI