Varza călită de post

 E vineri și suntem în Postul Crăciunului asa ca o varză calitata este perfectă pentru prânz sau cină. Ingredientele sunt puține și accesibile.


Ingrediente:

 - 1 varză albă medie (între 1 și 2 kg)

 - 1-2 cepe albe medii

 - 100 ml ulei

- sare,piper și boia după gust;

Curățăm și toacăm ceapă cubulețe. 

Spalăm și toacăm varza solzișori . Se freacă cu sare ca pentru salată. 

Încingem uleiul într-o cratiță mai mare. Când e încins adăugăm ceapă si o călim pana e sticloasa. 

Varza frecată cu sare o stoarcem și o adăugăm peste ceapa. 

După 2-3 minute  amestecăm , punem piper și un praf de boia  , pune capacul și lasă la foc mic, amestecând cam din 10 în 10 minute, și – important! – acoperită cu capac, ca să nu se ardă și să lase singură zeamă.

Spre final, pentru un plus de aromă, putem adauga cimbru și mărar. 


Sa va fie de bine!

Este o garnitură perfecta sau ca și fel principal sau pentru a umple placinta cu varza.


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI