Cârnați de porc

 Dintre bunatatile din carne de porc cârnați nu trebuie sa lipsească. Reta este foarte simplă si se poate face din ce cantitate doriți.

La noi in familie nu prea am cântărit niciodată ingredientele pentru preparatele de porc doar la ochii și după gust. 



Ingrediente:

-mușchi 

-grasime

-burta de porc

-sare, piper, usturoi și condimente pentru cârnați după gust

-o cană de apă rece(cana de 250nml)


Mod de preparare:

Tocam carnea și grăsimea cu ajutorul mașini de carne.

Se frământă într-un vas mai mare toate ingredientele pana s-au omogenizat foarte bine. 

Matele se spala și se lasă în apă rece.

Se atașează dispozitivul de carnati la mașină de tocat sau se folosește un carnatar, se pune pe dispozitiv matul curățat în prealabil și apoi se umple cu carne. 

Matele se vor mai înțeapă din loc în loc. Aproximativ la fiecare 10 cm o sa se întoarcă cârnați. Când e plin magul se leagă la capete. Se lasa la zvântat apoi se afuma câteva zile.








Voi cum preparați cârnați?

Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI