Carne de porc la borcan este cunoscuta carnea la garnita la mine in familie. Reteta este foarte vechi si fara cantitati exacte.
Ingrediente:
-carne de porc( muschi, pulpa)
-coaste de porc
-sare grunjoasa
-carnati
-untura de porc
-ulei de floarea soarelui (2 l aproximativ am folosit)
Taiem carnea in bucati potrivite de groase si lungi, iar coasta o taiem pe lungime. Asezam bucatile de carne si coasta intr-un vas incapator si le presaram cu sare. Acoperim vasul si il lasam la loc racoros pentru maxim 3 zile.
Dupa acest timp scoatem bucatile de carne/coaste si le scuturam de sarea care a mai ramas pe ele.
Asezam carnea, carnatii si coastele in afumatoare si le afumam timp 2 zile.
Dupa ce s-au afumat taiem carnea, coasta si carnatii in bucati potrivite.
Topim untura intr-o oala si adaugam si uleide floarea soarelui si prajim carnea si coastele la foc mic pana sunt bine patrunse. Cand sunt gata, scoatem bucatile de carne cu o spumiera si in aceeasi untura prajim carnatii.
Asezam bucatile de carne, coaste si carnatii in galeti cu capac, borcane sau agarnita si turnam untura topita cu ulei( ce le am folosit la prajit) cat sa treaca cu 2 degete peste ele.
Pastram vasul la rece pana la servire. Se pot consuma ca atare scoase cat avem nevoie sau la tocanita sau alte preparate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu