Floricele

 Floricele  sunt una dintre rețetele din caietul mamei. Mama a început caietul după nunta ei din 1998 iar aceasta reteta a scris-o prin 2005 de la o vecina. Reteta este foarte simplă si ușor de preparat cu puține ingrediente. 



Sunt perfecte pentru orice eveniment. 



Ingrediente:

-o cana de untura(cana de 250)

- o cană zahar nu plina

-4 gălbenușuri

-2 plicuri de zahăr vanilat

-coaja de lamaie

-o lingurita de bicarbonat stinsa în otet

-un praf de sare

-1 lingură smântână grasă

-făină cat cuprinde(cam 400 grame)

Se amesteca toate ingredientele pana obținem un aluat. La nevoie mai adăugăm faina.

Se întind foi se decupează cercuri cu cana. Cerculetele se pun în formele unse cu untura topita sau ulei.Se înțeapă la baza. Se pune câte o linguriță de dulceata sau dulceata cu nuca măcinată. Se coc la 180 grade pentru 25 minute.

Se lasa la răcit apoi se scot din formă.








Pofta bună!

Eu acest aluat îl pun și în tavă de brioșe unsa cu ulei sau untura topita.

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI