Pentru ca suntem în sezonul când tăiem purcelul azi va aduc o rețetă simplă și accesibilă de friptura de porc cu cir de mămăligă. Este o rețetă veche și accesibila, se poate servi cu murături, mămăligă, pâine.
Buni Maria o numește unsore cu cir de mămăligă.
Ingrediente:
-carne de porc
-2-3 linguri untura sau ulei
-o căciulă de usturoi sau după gust
-făină malai+apa+sare
-sare și piper după gust
-opțional vegeta
-puțină boia dulce
-apă sa acopere carnea(eu am folosit apa calda)
Mod de preparare
Carnea se prăjește în untură pe toată părțile, se adaugă apa cât sa o acopere și se lasă pe fac sa fiarba.
Condimentam cu sare și piper după gust.
Cand carnea este aproape fiarta , se lasa sa scada apa. Se mai poate adauga putina untura sau ulei si cine prefera poate sa puna si putina boia.
Intre timp se pregateste cirul de mamaliga . Se pune apa la fiert . Cand clocoteste se pune faina de malai și sarea, se lasa sa fiarba cel putin 30 minute . Din acest cir se iau 2 polonice care se vor pune in friptură.
Dupa ce carnea s-a prajit , se stinge cu cir de mamaliga . Se lasa sa fiarba impreuna pana ce se evapora apa.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu