Friptura de porc cu cir de mămăligă

 Pentru ca suntem în sezonul când tăiem purcelul azi va aduc o rețetă simplă și accesibilă de friptura de porc cu cir de mămăligă. Este o rețetă veche și accesibila, se poate servi cu murături, mămăligă, pâine. 


Buni Maria o numește unsore cu cir de mămăligă. 

Ingrediente:

-carne de porc

-2-3 linguri untura sau ulei

-o căciulă de usturoi sau după gust

-făină malai+apa+sare

-sare și piper după gust

-opțional vegeta

-puțină boia dulce

-apă sa acopere carnea(eu am folosit apa calda) 

Mod de preparare

Carnea se prăjește în untură pe toată părțile, se adaugă apa cât sa o acopere și se lasă pe fac sa fiarba.

Condimentam cu sare și piper după gust.

Cand carnea este aproape fiarta , se lasa sa scada apa. Se mai poate adauga putina untura sau ulei si cine prefera poate sa puna si putina boia. 

Intre timp se pregateste cirul de mamaliga . Se pune apa la fiert  . Cand clocoteste se pune faina de malai și sarea, se lasa sa fiarba cel putin 30 minute . Din acest cir se iau 2 polonice care se vor pune in friptură. 

Dupa ce carnea s-a prajit , se stinge cu cir de mamaliga . Se lasa sa fiarba impreuna pana ce se evapora apa.








Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI