Jumări

Jumările de porc se numara printre favoritele mele atunci când tăiem porcul.
Fie ca le servim cu ceapă, castraveti murați, mustar sau în pasta de jumări sau pogacele cu jumări o sa le adorati. Grăsimea ce rezulta se păstrează și se numește untura și o folosim la cornulețe sau în loc de ulei în mâncăruri sau pentru a păstra carnea de porc la borcan.


Rețeta este foarte simplă si folosim 2 ingrediente și anume slanina proaspătă care este de 2 degete și alba și dacă mai are și ceva carnita pe ea este foarte buna. În comerț este numita slănină de lucru și se poate lua de la măcelărie sau de la propriul porc și o cana de apa(Cana de 250 ml).
Slanina se curata de șoric. Se taie în cubulețe potrivite, se pune într-o oala încăpătoare cu fund dublu sau ceaun încăpător. Se toarnă apa și se lasă la foc mediu spre mic și se amesteca din când în când.
Cand s-a format untura topită se scoate cu un polonic,pentru ca jumările sa nu se îmbibe de grăsime. O sa știți ca sunt gata când sunt aurii și crocante.
Se strecoară cu ajutorul strecurătoarei. 
Untura se depozitează într-o oala fără cap pana se face alba. Apoi se pune capacul. 









 Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI