Saleurile sunt o gustare nelipsită în sărbători sau atunci când avem nevoie de o gustare. Ingredientele sunt simple iar reteta o am de la unul dintre colegii mei de facultate.
Ingrediente:
800 grame faina
250 grame untura
10 grame drojdie proaspătă
1/2 cana lapte caldut
2 gălbenușuri
Un praf de sare
1-2 linguri smântână
Pt uns
1 ou
Putin lapte
Chimem
Cașcaval ras
Mod de preparare
Se amesteca drojdia cu laptele. Se lasa la odihna cam 15 minute.
Într-un bol punem faina, drojdia activata, laptele, untura solida, galbenusurile și frământăm pana sa obținem un aluat. La nevoie adăugăm smântână și sarea.
Cand am obținut un aluat îl lasam la dospit la loc cald cam o ora.
Se întinde în foi și se tău cu cuțitul. Fiecare bucata se pune în tavă.. Se ung cu oul bătut amestecat cu lapte si se presară chimen și cașcaval la discreție.
Se coc la foc potrivit.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu