Sarmale

 Sarmalele sunt nelipsite in zilele de sărbătoare. Astazi vă mai prezint încă o varianta pentru sarmale. Aceasta reteta este simpla și o sa obtineti sarmale perfecte.



Eu ador sarmalele cu orice umplutura. Pe blog mai am și sarmale cu pasat, sarmale de post și sarmalele bunici. 

Ingrediente :


-3 verze

Umplutura:

-3 cepe mari

-putina boia

-ulei cam 200 ml

-o cană de  orez(sau mai mult) 

-1,5 kg de carne tocata de porc 

-sare, vegeta si piper dupa gust

-100 ml bulion

Alte ingrediente :

-cimbru și mărar bețe 

-apa fierbinte 

-boabe de piper 

-200 ml bulion

-o lingură sos pentru fripturi(reteta e pe blog) 


-un pliculet sare de lămâie 

-mușchiulet de porc

-carnati de porc 


Se desfac frunzele de pe varza. Se curata frunzele de nervurile mai tari dinspre cotor. Se gusta si daca varza este foarte sarata se pun frunzele in apa rece pana veti avea nevoie de ele. De asemenea vedeti daca varza are gust intens de cimbru si marar, daca e bine murata, iar frunzele sunt pliabile, ca sa fie usor de lucrat cu ele.

Punem uleiul la încins. Se adauga ceapa si se caleste totul la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand, pana ceapa se inmoaie.Se oprește focul și se adauga putina boia. Lasam puțin la răcit. 

Adaugam carnea tocata, orezul și condimentam cu sare, piper,vegeta și 100 ml bulion.

Formăm sarmalele in foile de varză pregatite.

În oală adăugăm pe fund betede cimbru si de mărar. Peste punem sarmalele formate in straturi. După fiecare strat de sarmale putem adaugă muschiulet si carnati. Deasupra am pus varza tocată și câteva frunze întregi. 

Cand am umplut aproape de tot oala adăugăm  bulionul, sosul pentru fripturi, sareade lamaie, boabele de piper si apa fierbinte cat sa acopere sarmalele. 

Se pun la foc mic la fiert. Din cand in cand se misca oala. 





Poftă bună! 


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI