Tonkatsu sau șnițele de porc japoneze

 Tonkatsu sau șnițele de porc japoneze a fost pranzul nostru de azi pe lângă clasicele sarmale. 

Acesta rețetă se prepară cu pesmetul Panko japonez. 

Mulțumesc moșului pentru pesmetul panko japonez. 



Ingrediente:

-cotlet de porc cam 600 grame

-2-3 oua

-aproximativ 180 grame făină

-aproximativ 180 grame pesmet

-sare, piper, boia și vegeta după gust

-ulei pentru prăjit

Cotletul de porc se taie în bucăți. Se bat cu ciocanul de șnițele. Se condimenteaza după gust cu condimentele.

Batem oualw cu puțina sare.

Trecem fiecare șnițel prin faina, ou și pesmet.

Se prăjesc în uleiul bine încins la foc mic.

Atenție le lasam pana s-a înroșit pesmestul.

Se scot pe șervețele. Se taie în fâșii de 1 deget. 










Se servesc cu varza tăiată juleien condimentata cu sare și piper și castravete feliuțe.


Pofta bună!

Se pot servi și cu ketchup sau sos pentru tonkatsu.



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI