Tort cu crema de cacao

Azi e 1 DECEMBRIE, ziua României eu va urez La mulți ani! 

Pentru azi am un tort cu cremă de cacao perfect pentru orice ocazie. 

Daca folosiți o tava de 24 de cm injumatatiti ingredientele pt blat. 



Blatul(28cm) 

 - 12 oua

-300 grame zahar

-10 lg faina

-2 lg de cacao

-1 praf copt

-80 ml ulei

-1 praf de sare

Crema:

 - 3 oua  întregi 

-5 lg zahar

- 3 lg de cacao 

- 2 vanilii

-1 pachet de unt 

Sirop:

-2 lg zahar

-250 ml apă 

Blat:

    Separam ouăle. Amestecam galbenusurile cu un tel . 
Se bat albușurile cu sarea si  zahărul  până obținem o bezea tare. 
Amestecăm făina cu cacaua si praful de copt. 
Se amesteca gălbenușurile cu albușurile si făina. 
Se pune in tavă și se coace la foc potrivit(180 grade) pana trece testul scobitorii.
Se lasă la rece si se taie în 2. 
Siropul:
Se caramelizează zaharul  . Când devine caramelizat se stinge cu apă. Se însiropează fiecare blat. 
Crema:
     Se fierb pe baie de aburi aproximativ 15 minute ouale impreuna cu zaharul si cacao.Se lasa la rece.
Se adauga esentele si plicurile de zahar si amestecam.
Spumam untul  la temperatura camerei.Se amesteca cele 2 compozitii.
Se umplu blaturile cu cremă.Lasam la rece minimocora apoi putem servi. 














Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI